Jaké vůně vám mohou pomoct při usnutí?

Když se dobře nevyspíte, můžete se druhý den cítit unavení, bez energie a v některých případech i trochu rozmrzelí.

V klidném nočním spánku vám může bránit několik faktorů, od bloudící mysli až po stresující den, který ve vás zanechal pocit nadměrného stresu a napětí. Takže než půjdete spát, pokuste se uvolnit svou mysl a připravit své tělo na spánek. Doporučuji použít uvolňující vůni a dobrou knihu.

Některé vůně mohou pomoci lidem usnout rychleji, přičemž ty, které jsou spojeny s relaxací, působí nejvíce.

Pokud se vám nedaří dosáhnout spánku ani u milionté ovečky, podívejte se na tyto tři vůně, které vám mohou pomoci dosáhnout stavu relaxace před samotným spánkem.

1. RŮŽE

Příjemná květinová vůně růže má uklidnit a uvolnit mysl, zejména pro ty, kteří jsou trochu nervózní. Dopřejte si krásnou kytici růží, kterou si vystavíte ve svém pokoji, nebo pro vás máme příjemnou alternativu, zkuste si zapálit svíčku s vůní růží, až se budete připravovat do postele (ale nezapomeňte ji sfouknout, než vás ukolébá ke spánku!).

Produkty obsahující růži

2. LEVANDULE
Levandule, známá svými uklidňujícími a relaxačními vlastnostmi, je hojně využívána jako součást domácích vůní. Dokáže ukolébat do klidného nočního spánku. Chcete-li těžit z jeho jemných sedativních vlastností, proč nezkusit rozptýlit příjemné aroma vonnou svíčkou nebo postříkat polštář sprejem s levandulí, abyste uklidnili své tělo a odpočinuli své mysli?

Produkty obsahující levanduli

2. JASMÍN
Působí relaxačně, uvolňujícím dojmem, působí proti stresu. Má neuvěřitelně pozitivní účinky na nervovou soustavu. Používá se i při bolestech žaludku, menstruačních obtížích, snižuje napětí a uklidňuje nervy.

Produkty obsahující jasmín